Madlavning er ikke raketvidenskab og ofte, gør man det meget mere besværligt, end det i virkeligheden er. Vi går nok alle med en idé om, at det kunne være fedt med en kulinarisk rejse, et spændende madkursus eller lignende, men ofte bliver det bare ved tankerne. Det er nemlig svært at få tid til sådanne ting i hverdagen, hvis man ikke aktivt vælger det. Og der er jo så mange ting, man også gerne vil have tid til!
Men der er mange måder hvorpå man kan blive bedre i køkkenet og det behøves slet ikke at være så avanceret, som man går og tror. Følg vores nemme og simple tips her og oplev forskellen!
Læs opskriften igennem
Der er nok få af os der faktisk gør det, selvom vi godt ved, at vi burde. Og det kan virkelig gøre en forskel! Alle har prøvet at måtte stoppe op midt i madlavningen, fordi de har glemt en ingrediens og er nødt til at løbe over i det nærmeste supermarked. Gør dig selv den tjeneste at læs og ikke mindst forstå den udvalgte opskrift, før du går i sving!
Brug dine hænder
Dine hænder er det bedste redskab i køkkenet og man skal lade være med, at være så mange for at få beskidte fingre. Ælt dejen, gnid krydderier på kødet, bland en salat osv.
Opbyg smagen
Man behøves ikke nødvendigvis at bruge en masse penge på dyre og avanceret ingredienser. Ofte er enkle retter, der får lov at står og opbygge en intens smag de bedste! Slowcocking er virkelig smart og meget velsmagende.
Vær opmærksom på dufte
Alle kender duften af brændt mad, men når man først dufter den, så er det i mange tilfælde for sent. Det er derfor ikke lige den duft, vi vil opfodre dig til at forbedre. Men duft efter når du laver mad. Hvordan dufter et stykke kød, når det er stegt til perfektion? Og hvad med kartofler, der bliver brunet i ovnen?
Hav opskriften ved hånden
Mange finder opskrifter online og når man er i gang med madlavningen, er det vigtigt at have den ved hånden igennem hele processen. Det kan derfor en enorm god idé, at have et godt cover til sin telefon eller endnu bedre sin Ipad! Et iPad cover der kan få den til at stå af sig selv, så du ikke skal bekymre dig og at tage den op imens du har hænderne i salaten, er guld værd!
Krydderier er vigtige
En opskrift er altid kun vejledende og det er dig der bestemmer, hvordan din mad skal smage. Tag ansvar og spar ikke på krydderierne. Det er vigtig at tilsætte dem tidligt i processen og smag til, inden du serverer. Tag f.eks. udgangspunkt i denne krydderiguide.
Efter salt, tilsæt syre
Mange er dårlig til at benytte syre. Salt kommer der ofte for meget af i, mens syren udebliver helt. Lær at mestre begge dele og opnå den helt rette smag, som vil få dine gæster til at komme med rosende ord.