Brownies med sorte bønner

Brownies med sorte bønner lød en smule underligt, når først man støder på dem. Brownies og bønner er ikke noget man normalt spiser sammen. Desserten skulle dog være umådelig lækker, nem at tilberede og så, bedst af alt, være sund!

Da jeg fik taget mig sammen og fik tilberedt den her dessert med bønner, så blev jeg mildest talt positivt overrasket. De smager virkeligt godt og så er de samtidigt sunde. Man kan godt spise lækre desserter hver dag og holde en god form, såfremt man spiser de rigtige desserter. Her er en af dem.

De magiske ingredienser

For at lave 9-12 lækre brownies, så skal der bruges 1,5 kop sorte bønner (1,5 kop er en 15 oz-dåse, som vejer 250 gram uden vand), 2 spiseskefulde kakaopulver (10 gram), en halv kop havregryn, ¼ teskefuld salt, 1/3 kop ahornsirup eller honning (cirka 75 gram og honning er dog ikke for veganere), ¼ kop kokosnød eller vegetabilsk olie (40 gram), 2 teskefulde rent vanilje ekstrakt, ½ teskefuld bagepulver, ½ – 2/3 kop chokolade (den her ingrediens er meget vigtig, så sørg for at få den med og brug din yndlingschokolade).

Hav eventuelt lidt chokolade til overs, det kan bruges til at toppe enten lige inden de skal ind i ovnen, eller lige når du tager dem ud. Mere om det længere nede.

Så er det i gang med at tilberede de lækre brownies!

Brownies med sorte bønner opskriften her er til 9-12 brownies og tager cirka 15 minutter at tilberede.

Start med at varm ovnen op til 350 grader fahrenheit, hvilket svarer til 177 grader celsius. Hvis du har fundet alle ingredienserne klar og er fuldt klar til at lave brownies, så kan du godt tænde ovnen med det samme.

Kombiner alle ingredienserne, bortset fra chokoladen, i en god food processor og lad den køre I et godt stykke tid. Ingredienserne skal alle sammen blandes rigtigt godt sammen, for at du kan få de perfekte brownies med sorte bønner. (Hvis du ikke har en god food processor, så kan du godt bruge en blender, dog vil du hverken få den samme tekstur eller smag. En brownie er nu altid elskværdig).  

Når alle ingredienserne, bortset fra chokoladen, ser ud til at være rigtigt godt blandet sammen, så kan du blande chokoladen i. Find en god og dyb bradepande frem, som måler cirka 8 gange 8 inches, eller 20,3 gange 20,3 cm.

Smør den godt igennem med fedtstof, så den er klar til de mange brownies. Hæld derefter dejen ud i bradepanden, så det bliver fordelt over hele overfladen, så præcist som muligt.

Hvis du vil gøre det lidt ekstra lækkert, så kan du her putte lidt ekstra chokolade oven på toppen af en brownie.

Tilbered dem i 15-18 minutter i ovnen og lad dem derefter køle ned i mindst 10 minutter, før du forsøger at skære i dem. Hvis de efter 10 minutter stadig ser ud til at kunne bruge lidt længere i ovnen, så prøv at put dem i køleskabet natten over. Her vil de på magisk vis blive tilberedt natten over.

Del glæden ved brownies til dine nærmeste

Når du så har fået lavet super lækre brownies med sorte bønner, så bør du dele dem med venner, familie og kollegaer omkring dig. Så de også kan få lov at smage dette vidunder af en dessert. Lad være med at fortæl dem, at de er sunde og at der er bønner i dem. Server dem som en dessert og så vent og se, hvordan folk reagerer på dem. Du vil opleve meget positive reaktioner, selv før du har fortalt om din hemmelige ingrediens.

De her lækre brownies kan nydes hver dag med god samvittighed, da de mætter godt og ikke har særligt meget sukker eller fedtstof i sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.