Bananpandekager minder nok mest om amerikanske pandekager. Lidt tykke, luftige indeni og sprøde udenpå. Bananpandekager smager helt fantastisk og de kan bages både med og uden bagepulver. Hvis man tilsætter bagepulver, får man en lettere og mere luftig pandekage. Det er et spørgsmål om smag, eller hvad de skal bruges til, om man foretrækker den luftige eller den lidt mere mere tætte udgave.
Bananpandekager kan f.eks. være en del af en sund og varieret morgenmad. Spis en eller to bananpandekager og en portion skyr med müsli eller frisk frugt og nødder. Så er dagen godt begyndt indtil sulten igen melder sig til frokost.
Bananpandekagerne er velegnede som mellemmåltid i løbet af formiddag eller eftermiddag når småsulten melder sig. Man kan fint medbringe en bananpandekage eller to på arbejde. Spis den evt. sammen med lidt nødder eller mandler som et godt og nærende mellemmåltid uden tilsat sukker. Det stabiliserer blodsukkeret og gør det nemmere at klare dagen uden slik eller kager.
Alternativt kan man smøre den med en smule nøddesmør som f.eks. peanutbutter, der smager fantastisk sammen med sødmen fra banan. Fold eller rul pandekagen sammen og den er et nemt og lækkert mellemmåltid, også til madkassen.
Bananpandekager er lækre som dessert. Server dem med en god vanilleis og lidt frisk frugt eller en frisk frugtsauce af lidt blendede, syrlige bær som hindbær, jordbær eller brombær tilsat en anelse sukker. Top med hakkede mandler.
Bananpandekager bliver bedst når man bruger godt modne bananer i dejen. De må gerne have brune pletter på skrællen. Så er smagen sødest og bananerne nemmest at mose.
[yumprint-recipe id=’6′]