Pulled Pork kan være den mest fantastiske spise og det er klart en af mine favoritter! Rette kan laves på mange måder, og til mange formål. Den mest traditionelle måde at servere Pulled Pork på, er ved at lave den som alternativ til en helt traditionel hamburger. Retten kan dog anvendes til mange ting, og det er i den forbindelse kun fantasien der sætter grænserne.
Pulled Pork kan laves på mange måder, men jeg blev sidste år introduceret for den absolut bedste, da resultatet blev uden sammenligning det bedste nogensinde. Jeg havde tidligere tilberedt min Pulled Pork i alt for kort tid, og så bliver resultatet altså der efter.
Det var et medlem fra rito.dk, der gjorde opmærksom på den nye lækre måde at tilberede retten på. Medlemmet havde haft erfaringer med at jo længere tid Nakkefileten var i ovnen, des bedre blev slutresultatet, og samtidig var der bedre tid til at hygge med strikkeri eller andre hyggelige ting i løbet af dagen.
Pulled Pork er lavet af Nakkefilet, som er udsat for en langtidstilberedning i ovnen eller på grillen. Opskriften jeg skriver op her, er lavet med udgangspunkt i en tilberedning i ovn.
[yumprint-recipe id=’19’]Når Nakkefileten har ligget i marinaden i et døgns tid, er det blevet tid til at sætte den ind i ovnen. Da jeg lavede stegen efter opskriften fik den 12 timer på 100 grader i en opvarmet ovn.
Stegen skal have en kernetemperatur på mellem 93 og 95 grader. Grunden til at det er så vigtigt at stegen har den specifikke kernetemperatur er, at ved disse grader smelter fedtmarmoreringen. Du vil derfor stå tilbage med kun det møre og saftige kød.
Barbecue sovs
12 timer er lang tid, at skulle gå og vente på stegen, der i princippet passer sig selv inde i ovnen. Du vil derfor have rigeligt med tid til at lave praktiske ting.
Det er muligt at finde inspiration til, hvordan du kan bruge tiden fornuftigt og samtidig spare penge ved at klikke her
[yumprint-recipe id=’20’]Når stegen har fået sine 12 timer og barbecuen har stået og trække, er du klar til at servere den bedste omgang Pulled Pork. Retten kan serveres som burger, men også som tilbehør til en god grillaften, hvor der kræses ekstra om maden, eller som supplement til din Chili con carne.