Gode gryderetter til weekenden

(dette er også en guide til, hvordan mor og far får en god undskyldning for at læse en god bog indenfor imens vinden blæser og rusker i træerne)

Når det kommer til gryderetter og koldt vejr, så kan man næsten ikke gå galt i byen, når dette serveres for familien. En varme, simrende, velduftende ret, på en kolde vinterdag, får tænderne til at løbe i vand hos de fleste.

Ofte når det kommer til gryderetterne, særligt dem som skal simre længe, så er det en fordel at gær brug af induktion (så varmen ender i gryden) og evt. også en gryde i støbejern. Dette vil vi antage at du allerede har, da du ellers hurtigt vil løbe hovedet mod en mur. Ellers så kan du købe gryder til induktion her.

  • Shepherd’s Pie
  • En hel kylling
  • Chili con Carne (eller ‘Chili sin Carne’)
  • Coq au vin
  • Vintergryde med oksekød
  • Ossobuco

Hvad der er ens for mange af disse er, at du skal være hjemme det meste af dagen (f.eks. imens børne er får kolde kinder i haven). Dette er dog ikke fordi, at din tid i køkkenet er lang, men fordi simretiden for de enkelte retter er imellem 2-5 timer.

Men selvom mange af disse retter skal være i gryden i lang tid, så vil den samlet tilberedningstid ofte være imellem 30-60 minutter. Ofte vil 90% af denne tid blive brugt på at rense, skære og tilsætte det hele til gryden. Ofte tilsættes alle ingredienser, eller en meget stor portion af disse, til gryden tidligt i processen. Den resterende tid skal blot bruges på at røre i gryden (+sikre at det har den hel rette simre temperatur).

Der er derfor tale om den perfekte undskyldning for, at du er nødsaget til at blive indenfor (og måske endda med en god bog). De fleste vil nok kunne forstå, at mor eller far skal blive ved gryden, når de først begynder at kunne dufte resutlater deraf.

>> Find vores andre opskrifter her <<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.