Da jeg er lidt af et kageøre, som I måske har bemærket, havde jeg lovet at forsøge mig med en ny opskrift til en vens søns børnefødselsdag. Jeg har egentlig aldrig lavet store fødselsdagskager som lagkager før, derudover er det en af de første gange, jeg prøver at lave kage med glasur af fondant. Jeg har altid syntes, det var lidt at snyde, når man bruger fondant, da man regner med, at det er marcipan. Ikke desto mindre er det en smart opfindelse, når man skal lave en fantasifuld kage, fordi det er nemt at arbejde med.
Jeg havde en ambition om at lave en kage med Peter Plys, eftersom det er Daniels (sønnen) ynglings tegnefilm, så jeg fandt en meget simpel opskrift på en lagkage fra et dameblad, som jeg brugte til selve kagen. Herefter blev jeg inspireret til det visuelle look via lidt fotoresearch på google og ved hjælp af nogle Peter Plys Wallstickers, som jeg havde taget billede af hos min veninde.
Så kagen endte med at se nogenlunde sådan her ud:
Til denne kage brugte jeg 6 lagkagebunde – 3 til hver kage. Imellem disse kom der en chokoladetrøffelcreme bestående af chokolade og flødeskum – lagt sammen med friske jordbær og brombær. Den er smurt op med trøffelcreme, hvorefter der er blevet lagt fondant ovenpå.
[yumprint-recipe id=’21’][yumprint-recipe id=’22’]Bordet var dækket med Peter Plys dug, og til at spise af, havde værtsparret investeret i de sødeste tallerkner med grise på, der til en forveksling mindede om Grisling, så hele temaet var enormt gennemført.
Jeg må indrømme, at jeg fik blod på tanden til at forsøge mig med flere kager i samme dur, så der er kun at sige; To be continued…