Du kender det sikkert, det er blevet weekend, og nu er der endelig blevet tid til, at du kan nå, at få gjort nogle af de overskudsting du ikke normalt har tid til i en travl hverdag. En af de ting er f.eks. at bage en omgang lækre sunde boller, som er hurtige og nemme at lave, og som kan bruges til både morgenmad, madpakke og mellemmåltid i den kommende uge. Her kommer en nem og hurtig opskrift på sunde boller, som du selv kan pifte op, efter smag og behag med diverse kerner, korn og grøntsager.
Sørg for at bruge gode køkkens redskaber der gør dit arbejde nemmere – og ikke mere besværligt. Det rette udstyr giver en lyst til at opholde sig mere i køkkenet og eksperimenterer med spændende nye opskrifter.
[ultimate-recipe id=”276″ template=”default”]
Bollerne kan både tilsættes græskarkerner, solsikkekerner eller chia frø for at give dem ekstra knas og proteiner. Du kan også vælge at tilsætte gulerødder for at give mere fiber og bid. Du kan også vælge at gå den salte vej, og lave dem til et mellemmåltid eller snack, og tilsætte fx soltørrede tomater og feta eller parmesan og oregano. Som et alternativ, kan du også vælge at gå den søde vej, og lave müsliboller ved at tilsætte fx hakket valnødder og tørret frugt (abrikos, tranebær, figner eller dadler). Til sidst kan man selvfølgelig også gå den lidt mere syndige retning og tilsætte rosiner, eller selvfølgelig chokolade, som selvfølgelig gør de sunde boller – knapt så sunde. Sunde boller behøver ikke at være kedelige.