Sunde Tacos – det er muligt!

Aftensmad, Kød | January 23, 2017 | By

Tacos (eller tortillas) er den ret, som vi danskere altid ender tilbage ved, når der skal holdes fællesspisning, sammenskudsgilde eller ingen ved hvad vi ellers skal have at spise? Og det må man jo bare elske denne ret for!

Du har måske ikke tænkt så meget over det, før du læste ovenstående. Men – tacos er måske blevet noget nær en nationalret i Danmark. Der findes ikke det sted eller den anledning, hvor jeg ikke er blevet inviteret på tacos. Når jeg forsøger at tælle sammen, hvor mange gange jeg er blevet inviteret på tacos til venners fødselsdage, hyggeaftner hos veninderne, ja selv til møde med min bobestyreradvokat, har jeg svært ved at følge med. Der er næsten ikke tal for det. Men igen, charmen ved det hele er jo, at alle er med på at spise tacos hver gang det bliver foreslået!

Tacos er ikke en ret man just bliver træt af. Som med så mange andre retter, er der nemlig også mulighed for at fortolke og udvikle på denne ret. Man kan tilføje nye ingredienser, eller tviste hele grundprincippet for retten og gøre det til en dessert? Derudover er retten SU-venlig og spises i alle lejeboliger i København mindst én gang om måneden! Og sidst men ikke mindst er retten både idiot-sikker at lave og smager fremragende – hver gang.

Her vil jeg komme med mit personlige bud på verdens bedste SUNDE tacos!

Sunde Tacos
Write a review
Print
Ingredients
  1. 5oo gram hakket oksekød, gerne fedtfattigt
  2. Tacopulverblanding
  3. Et glas stærk salsasauce
  4. Avocado, 2 stk.
  5. Hvidløg, to små fed
  6. Fedtfattig cremefraiche
  7. Agurk
  8. Gulerod
  9. Mango
  10. Løg
  11. Økologisk spidskål
  12. Evt. revet ost
Fremgangsmåde
  1. Start med at komme kødet fra de to avokadoer i en miniblender og tilsæt to-tre spiseskefulde cremefraiche samt 1,5 fed hvidløg, salt og peber. Blend dette roligt indtil blanding er cremet og lækker.
  2. Svits kødet let i panden. Når kødet så småt begynder at brunes tilsættes tacopulverblandingen og lidt vand, så man dermed får en smule ’sovs’. Mens dette står og hygger sig på lav varme, snitter man mango og alle grøntsager, foruden spidskål, i tynde strimler eller skriver. Læg disse pænt op på et fad eller en tallerken, så folk selv kan få lov at ’samle’ deres tacos.
  3. Tag til sidst den økologiske spidskål frem. Her er det vigtigt at købe et økologisk spidskålshoved, da man skal bruge bladene, som ikke er nemme at vaske. Fjern de yderste blade og smid disse ud. Fortsæt herefter med forsigtigt at skrælle bladene af et for et. Pas på de ikke går i stykker og brækker! Det er nemlig disse der skal agere ’taco-både’ – på den crunchy og sunde måde. Hvis det er meget svært at få det hele blade af, kan det anbefales at snitte ’rode’ af spidskålshovedet af med en kniv. På denne måde får man bedre ’adgang’ til bladene.
Sundmums http://sundmums.dk/
Selv forberedelsen af de sunde tacos er det letteste! Det eneste du behøver er et skærebræt, en skarp kniv og en pande. I dette tilfælde er det alfa og omega at have investeret i en god pande. Hvis ikke, er der chance for at kødet og den tilsatte tacopulverblanding brænder fast i bunden af panden.

Byg og nyd!

Tag et spidskålsblad og fyld tacosauce i bunden. Top denne med de grøntsager du bedst kan lide og kom kød på til sidst, så ’sovsen’ fra kødet kan løbe ned over disse. Top hele molevitten af med guacamole/avocadoblandingen og værsgo at spis – uden dårlig samvittighed!

Comments

  1. Leave a Reply

    Jenny
    January 31, 2017

    Undskyld, men på din billeder er der tacoskaller ogg ikke spidskål.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>