Den lækre og sunde gulerodskage

Den klassiske gulerodskage er ekstremt lækker – og selvom ”gulerod” ligger i navnet, er kagen ikke nødvendigvis den sundeste kage. Heldigvis kan kagen laves til en langt sundere version, end hvordan den normalt bliver bagt – uden at det går ud over den skønne smag.
Der er ikke noget bedre end en dessert, der ikke kun smager godt, men som kan spises uden alt for meget dårlig samvittighed. Selvom du måtte have lyst til at forkæle dig selv, er sundhed stadig vigtig at prioritere – og dette er heldigvis nemt med denne dessert.
Lyder det fristende? Her kommer opskriften:

Sund gulerodskag
2017-06-14 16:29:24

Ingredients
- Kagen
- 2 dl havregryn
- 1 1⁄2 dl mandler
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 knsp salt
- 300 g gulerødder
- 200 g friske dadler (uden sten)
- 1⁄2 dl olie
- 3 æg
- fedtstof
- Frosting
- 100 g flødeost naturel
- 40 g skyr
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk sirup
- 1 tsk citronsaft
- evt. 1 håndfuld mandler
Instructions
- Kagen
- Blend både havregryn og mandlerne til helt fint mel i en minihakker. Blandt begge portioner ”mel” med vaniljepulver, kanel, bagepulver, natron og salt.
- Skyl og skræl gulerødderne og riv dem herefter på et rivejern. Læg disse til siden.
- Kom dadlerne i minihakkeren (uden stenene) og tilsæt olien. Blend indtil dadlerne og olien har dannet en cremet masse. Kom herefter æg i og blend indtil ingen klumper er til at finde.
- Put massen af dadler i en skål og rør de revne gulerødder i samt melblandingen.
- Smør en springform på ca. 24 cm med lidt fedtstof, og kom dejen i. Bag gulerodskagen ved 175 grader i ca. 45-50 minutter.
- Lad kagen køle helt af, inden frostingen smøres på.
- Frosting
- Bland flødeost, skyr, vaniljepulver, sirup og citronsaft i en skål og pisk det hele godt sammen.
- Smør frostingen ud over kagen.
- Hak evt. nogle mandler til pynt, og drys dem på toppen af frostingen.
Sundmums http://sundmums.dk/
Be the first to comment.