Nem opskrift på en sund cheesecake

Sund cheesecake lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok.Den her opskrift på sund cheesecake er så simpel, at du kan finde alle ingredienserne hos din lokale købmand og tilberede den i ethvert køkken.

Sund Cheescake
Serves 10
Write a review
Print
Ingredients
  1. 700 ml, af din yndlings cream cheese. Her kan du prøve at eksperimentere lidt. Du kan eventuelt blande nogle forskellige slags cream cheese.
  2. 2 kopper yoghurt. Præcis hvilken yoghurt er smag og behag. Skal du prøve noget nyt, så prøv f.eks. med smag af kokosnød.
  3. 2,5 teskefulde af ren vanilje ekstrakt og 1 spiseskefuld lime juice. Hvis du er glad for lime, men ikke så glad for Vanilla, så brug lidt mere lime og lidt mindre vanilje ekstrakt.
  4. En halv kop sukker, honning eller sødemidler. Hvis du har brugt yoghurt med sukker i, så kan du her nøjes med lidt mindre sødt. Selvom sukker oftest er vigtigt i en kage, så kan det ødelægge en cheesecake. Den søde smag fra sukker kvæler den klassiske cheesecake smag. Det forklarer også hvorfor man kan lave en lækker og sund cheesecake.
Instructions
  1. Så er det i gang med at tilberede den sunde cheesecake
  2. Varm din ovn op til 180 grader celcius (350 grader fahrenheit). Fyld en bradepande halvt op med vand og placer den på nederste hylde i ovnen.
  3. Gør brug af en blender eller stavblender og blend cream cheesen og alle ingredienserne til de har en passende konsistent. Pas på med at blend for længe, da det vil skabe luftbobler, som risikerer at lave revner i kagen, når den kommer i ovnen.
  4. Fordel creamcheese blandingen ud på en mellem stor bradepande. Placer denne bradepande midt i ovnen, over den anden bradepande med vand.
  5. Lad begge stå en halv time i varmen. Du må under ingen omstændigheder åbne ovnen i de her 30 minutter, medmindre der mod forventning begynder at lugte brændt derinde.
  6. Når de 30 minutter er gået, så sluk ovnen, men lad bradepanderne blive. Undgå stadig at åbne døren. Vent 5 minutter yderligere og tag derefter den næsten færdige cheesecake ud.
  7. Kagen ser ikke ud som om den er færdig nu, men frygt ikke. Det er alt sammen en del af processen. Lad den sunde cheesecake stå og køle lidt af på køkkenbordet i omtrent 20 minutter.
  8. Herefter skal du virkeligt væbne dig med tålmodighed. Kagen skal nemlig stå og køle af over natten eller i mindst 6 timer. Den vil i løbet af den her tid på magisk vis få den rette tekstur.
  9. Det er næsten hvad du har behov for at vide, for at tilberede den perfekte cheesecake. Det eneste du så mangler, det er bunden. Cheesecaken kan puttes på en hvilken som helst bund og endda også nydes uden bund.
  10. Den færdige og lækre cheesecake kan holde op til fire dage i køleskabet, dog bliver den for det meste spist inden.
  11. Det bedste af det hele er, at du kan nyde den her lækre dessert med god samvittighed, da den er super sund.
Sundmums http://sundmums.dk/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>