Den sunde pizza (Blomkålspizza)

Lav pizza med en sunde low-carb blomkål pizzabund, og du vil aldrig gå tilbage til din gamle opskrift. Og bedst af alt, du behøver kun 6 ingredienser! Der findes rigtig mange gode og sunde opskrifter, når først man kigger på low-carb/LCHF opskrifters universet. Pizza er ofte en af de ”fastfood”-typer, som folk spørg efter en sund udgave til – og her har LCHF-folket formentlig fundet den bedste af slagsen.
Det som gør denne pizza så speciel er, at bunde/skorpen er lavet af blomkål. Har du tidligere prøvet, uden at få en sprød bund/skorpe med blomkål, eller vil du bare prøve en sund pizza, så er dette muligvis noget for dig.
Du kan smage blomkålen, men det hele smager samtidig stadig ligesom pizza – ost, sprød og lækker. Kanterne af skorpen kan endda få en lille sprødhed, som du kender det fra ”rigtig” pizza.
Hvis du skærer denne pizza i 8 skiver, vil hvert stykke pizza (uden topping) indeholde 50 kalorier, 2 kulhydrater og 5 gram protein! Og det kan helt sikkert passe ind, på en række forskellige former for kostplaner.


- ½ hoved blomkål (ca. 2 kopper revet blomkål)
- 1 fed hvidløg, hakket
- 1 kop del-revet mozzarellaost
- 1 æg, pisket
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- Tænd ovnen på 200 grader
- Klargør en kogeplads eller pizzasten. Bruger du pizzasten, så husk at bruge en masse olie. Bruger du en kogeplads, så husk bagepapir og olie/smør.
- Fjern stængler og blade fra blomkål og skab den rette masse. Denne masse kan skabes enten ved at rive på et mandolinjern, eller hak i stykker og tilføj til en foodprocessor. Det kan være svært at komme uden om dette skridt, og at ”fint hakke” blomkål er sjældent særlig godt.
- Sautér blomkål "risen” i en stegepande over medium varme i cirka 6-8 minutter. (Du kan bruge mikrobølgeovnen ligeså, hvor det skal koges i 6 minutter).
- Kombinere de kogte blomkålsris i en skål med alle de resterende ingredienser. Dette skal røres sammen indtil, at du har en nogenlunde fast masse.
- Spread dejen ud på pizzastenen/pladen. Kan du opnå en tykkelse på 0,1-0,2 mm., uden at der opstår huller, så vil dette være at foretrække. Dejen skulle gerne give en pizza på ca. 25 cm. i diameter.
- Bages i 25-30 minutter eller indtil skorpen er gylden, sprød på kanterne og kogt igennem midten.
- Fjern pizzaen fra ovnen.
- Top med pizza sauce og toppings. Vær omhyggelig med ikke at tilføje for mange tung topping, som du ikke ønsker at tynge pizzaen med. Med en sund pizza med bomkålsbund, er nøglen at lave en simpel pizza.
- Tilbage i ovnen i 5 minutter, eller indtil osten er smeltet. Tillad pizza afkøle i 2-3 minutter derefter klippe og server straks.
Du kan toppe pizzaen med hvad du vil, bare sørg for at din topping allerede er tilberedt/kogt, da det kun vil være på pizza i et par minutter. Jeg kan godt lide at bruge hjemmelavet pizza sauce, sauterede løg, peberfrugter, basilikum og et ekstra drys af revet mozzarella. Skorpen har allerede ost, så du ikke behøver meget på toppen.
Be the first to comment.