Crema Catalana – den spanske dessert

Dessert, Kager, Karamel | October 3, 2017 | By

Crema Catalana er en spansk vaniljedessert tæt relateret til Creme Brulee. Denne cremet dessert er lavet med mælk, fløde, æggeblommer, sukker, vanilje, appelsinskal og kanel. Så allerede på overflade kan du ses det, at der er tale om en meget lækker – og ikke mindste romantisk – dessert. Det kræver dog ofte en gasbrænder, men vi har dog et alternativt tip du kan bruge. 

Da desserten tilmed er hurtigt at tilberede, så du nemt sammensætte denne efter hovedretten, og overraske en af de nærmeste – som ikke behøver at være kæresten, da mor eller søster formentlig også vil blive glade for desserten.

Desserten nydes ofte i Spanien, til deres modstykke til farsdag, St. Joseph’s Day, som fejres d. 19 marts. Derfor er det ligeså en opskrift, der vil falde i god jord derhjemme på farsdag i juni.

Crema Catalana
Yields 2
Write a review
Print
Total Time
40 hr
Total Time
40 hr
Ingredients
  1. 500 ml sødmælk
  2. ½ appelsin (skal)
  3. ½ citron (skal)
  4. ½ kanelstang
  5. 1 vaniljestang
  6. 7 æggeblommer
  7. 95 g sukker, plus ekstra til servering
  8. 1 teske majsmel
Instructions
  1. Sæt mælk, appelsinskal, citronskal og kanel i en gryde. Del vaniljestangen (på langs) og tilsæt dette imens gryden sættes i kog.
  2. Fjern fra varmen og lad den trække i 15 minutter.
  3. I mellemtiden omrør æggeblommer med sukker og majsmel til den er bleg og cremet.
  4. Put mælken igennem en sigte og kassér alt andet, og put mælken tilbage i gryden og sæt dette på et medium blus.
  5. Lige før gryden når kogepunktet, tilsæt langsomt æggeblandingen, imens der piskes kontinuerligt i ca. 7 minutter, eller indtil det begynder at tykke (sidde fast på skeen).
  6. Fjern fra varmen og hæld i individuelle et skåle – evt. blot ét fad.
  7. Lad desserten afkøle, før den placeres i køleskabet.
  8. Før servering placer da 1 spiseskefuld sukker ovenpå og karamelis ved hjælp af en gasbrænder.
Notes
  1. Alternativt til brug af gasbrænder: Placér desserten på en bakke under en forvarmet oven (på gas grill-funktionen) i et par minutter, indtil sukker bliver mørkebrun. Hold nøje øje med processen, da det kan gå hurtigt.
Sundmums http://sundmums.dk/
Og når du nu er i gang med at planlægge en romantisk aften, så husk at du til Black Friday i november, har mulighed for at købe gavekort til restauranter og oplevelsesgaver, billigt! Tjek f.eks. denne oversigt, som nemt giver et overblik over hvordan du overrasker de nærmeste.

De bedste gaver er selvfølge gaver som rammer maven! At invitere folk på restaurant er selvfølgelig den nemmeste måde, at give en anderledes gave på. Folk bliver både glade for gaven, når denne gives, men ligeså på et efterfølgende tidspunkt, når gaven faktisk skal nydes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Crema Catalana
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>