Chokoladekage

Kager | March 27, 2016 | By

Chokoladekage er bare verdens bedste kage. Den er og bliver en af danskernes yndling. Du kan stille alverdens kager frem, men du kan være sikker på, at ingen anden kage kan hamle op med en fantastisk chokoladekage. Den er et hit i alle generationer. Bedstefar elsker den. Mor elsker den. Lille Sofia elsker den. Ja, alle er pjattede med chokoladekage, fordi den kan noget, som ingen anden kage kan. Den findes i et væld af smagsvarianter. Du kan pifte den op med de lækre ingredienser, som du synes. Den er svampet, blød og frisk på den helt rigtige måde. Du kan vælge mellem en hurtig version eller en mere tidskrævende variant. Og så kan du tilføje en himmelsk topping, som både er dekorativ og velsmagende. Et perfekt match med en chokoladekage.

Chokoladekage til enhver lejlighed

Har du inviteret gæster til middag? Skal du holde børnefødselsdag? Skal du forberede lørdagshyggen til familien? Eller vil du bare forkæle dig selv lidt? Chokoladekage passer til alle sammenkomster og vil uden tvivl efterlade et uforglemmeligt indtryk uanset, hvem der spiser den til hvilken lejlighed. Den vil få alle til at glæde sig til næste gang, de skal guffe mere chokoladekage i sig.

En lækker opskrift på chokoladekage

Prøv denne lækre opskrift på vores skønne chokoladekage. Den er simpel, men alligevel en fornøjelse at sætte tænderne i. Brug opskriften, som den er. Tilføj eller byt en ingrediens ud, som du vil. Det er helt op til dig at gøre kagen til din egen.

Chokoladekage - Kagedej
Serves 4
Prøv denne lækre opskrift på vores skønne chokoladekage. Den er simpel, men alligevel en fornøjelse at sætte tænderne i
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Prep Time
15 min
Cook Time
30 min
Total Time
45 min
Ingredients
 1. 2 æg
 2. 3 dl sukker
 3. 1 dl olie
 4. 1 ½ dl mælk
 5. 3 dl hvedemel
 6. 1 spsk. vanillesukker
 7. 2 tsk. bagepulver
 8. 2-3 spsk. kakaopulver
Instructions
 1. Pisk æg og sukker skummende.
 2. Bland bagepulver og hvedemel sammen i en anden skål. Kom det derefter i æggemassen. Rør rundt.
 3. Tilsæt vanillesukker, mælk og kakaopulver. Rør godt rundt.
 4. Put olien i og rør rundt igen.
 5. Hæld kagedejen i en form og bag den i cirka 45 minutter ved 200°.
Notes
 1. Et godt bagetip. Kan du komme i tvivl om, hvornår kagen er færdig? Stik forsigtigt en strikkepind eller en kniv i midten af kagen efter de 45 minutter. Hænger kagen ikke ved, er den færdigbagt. Tag den ud og lad den afkøle. Så er det tid til at gå i gang med prikken over i’et - glasuren.
Sundmums http://sundmums.dk/
Chokoladekage - glasur
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 spsk. sukker
 2. 50 g margarine
 3. 1 tsk. hvedemel
 4. 3 tsk. kakaopulver
 5. 1 dl mælk
Instructions
 1. Alle ingredienserne blandes i en gryde og bringes i kog lige inden, kagen er færdig. Smør det på den afkølede chokoladekage.
 2. Anret den flot på et fad og server den til kaffebordet, som en lækker snack eller dessert. God fornøjelse med din bagning.
Adapted from Glasur
Adapted from Glasur
Sundmums http://sundmums.dk/
 

 

Tags:

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>