Chokolade roulade med banan

Banan, Chokolade, Dessert, Kager | February 20, 2018 | By

En roulade er en kage der smager næsten alle. Mange forbinder en roulade med den billige udgave man kan finde nede i sit lokale supermarked, men en hjemmelavet roulade er en ganske anden historie. Der findes et væld af smagskombinationer og man kan dekorer den præcis, som man måtte ønske. Overvej derfor en roulade til dit næste kaffebord. Lav den lige præcis som du lyster og server og dekorer den med noget der hører årstiden til. Den vil med garanti bringe smil på læben og løbende mundvand – hos både børn og voksne.

Roulade favoritten

Kun fantasien sætter grænser, når en roulade skal kreeres! I dag bliver i præsenteret for et sandt mesterværk. En smagskombination, som de fleste vil sætte stor pris på – også selvom den bliver en tand for meget efter tredje stykke. Det er selvfølgelig som overskriften allerede har afsløret – en chokoladeroulade med banan.

Servér denne roulade til børnefødselsdagen, påskefrokosten, veninde-hygge-weekenden eller bare en lørdag eftermiddag, når blodsukkeret trænger til en ordentlig spark op ad!

Chokoladeroulade med banan
Serveringer 8-10 personer

Chokolade roulade med banan
Write a review
Print
Dej
  1. 160 gram sukker
  2. 3-4 æg
  3. 1 dl mel
  4. 1 tsk. bagepulver
  5. 2-3 spsk. kakaopulver
Fyld
  1. 0,25 liter piskefløde
  2. 1-2 tsk. vanilje
  3. 1 spsk. flormelis
  4. 2-3 bananer
  5. 100 gram mørk chokolade
  6. Bagepapir
  7. Sukker
  8. Visketykke
Instructions
  1. Pisk æggene og sukkeret godt sammen til det er hvidt og skummer lidt. Derefter tilsættes mel, bagepulver og kakao. Vend forsigtigt alle ingredienserne med en dejskraber, så dejen forbliver luftig.
  2. Find en bagplade – gerne en med lidt kant. Bred et stort stykke bagepapir på pladen og hel dejen ud på denne. Bag dejen i 6-8 minutter midt i ovnen på 225 grader.
  3. Gør et stykke bagepapir med let drysset sukker klar. Når kagen er færdig vendes den ud på sukkeret. Tag et stykke bagepapir mere og lig ovenpå – samt et lidt fugtigt viskestykke, så kagen bliver afkølet.
  4. Piskefløden hældes sammen med vaniljen og flormelis i en skål, og piskes til den er stiv. Skær bananer i skiver og chokolade i gode grove stykker. Kom både bananer skiver og chokolade ned til fløden i skålen og bland det hele sammen.
  5. Fordel fyldet på rouladen og rul denne forsigtigt.
  6. Rouladen kan fint serveres med det samme, men vil også have rigtig godt af en time eller to i køleskabet.
  7. Pynt med chokolade, bananer, flødeskum, blomster - eller lige hvad du måtte finde på.
Sundmums http://sundmums.dk/

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>