Brombærmuffins

Kager | March 28, 2016 | By

En af de store glæder ved sommeren er overflod af friske, lækre bær og muffins med bær smager altid godt. De skønne bær gør de hjemmebagte muffins bløde, saftige og lækre. Mens vi venter på sommer, kan frosne bær sagtens anvendes i denne herlige opskrift på muffins med brombær. Opskriften er med brombær men kan sagtens laves med blåbær, hindbær eller solbær, alt efter hvad man foretrækker.

Friske bær skal behandles forsigtigt og kan sagtens holde sig et par dage i køleskab efter køb. Skyl bærrene forsigtigt i koldt vand og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Et godt trick når man bager med bær, især bløde bær som brombær og hindbær, er at lægge bærrene på en tallerken eller et stykke bagepapir, og stille dem i fryseren i en halv times tid, så bærrene bliver hårde og let frosne. Så går de ikke så let i stykker, når de vendes i dejen. Hvis du bruger frosne bær, så tag dem ud af fryseren i god tid. Tø dem op og lad dem dryppe af og stil dem så i fryseren igen fordelt på en tallerken, indtil de skal vendes i dejen.

Brombær muffins
Serves 12
De skønne bær gør de hjemmebagte muffins bløde, saftige og lækre. Mens vi venter på sommer, kan frosne bær sagtens anvendes i denne herlige opskrift på muffins med brombær
Write a review
Print
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 125 g mel
  2. 125 g sukker
  3. 125 g smør
  4. 3 æg
  5. ½ tsk bagepulver
  6. 1½ tsk vanillesukker
  7. 150-200 g brombær, friske eller frosne
  8. Evt. lidt sukker og hakkede mandler som drys
  9. Muffinforme af papir eller lidt smør og rasp til formene
Instructions
  1. Tag smør og æg ud af køleskab i god tid, så det kan nå at få stuetemperatur. Skær smørret i tern og lad det blive blødt. Bland sukker og smør i en skål og pisk det med elpisker til massen er luftig og næsten hvid. Tilsæt æggene et af gangen og pisk hvert æg grundigt i dejen med elpiskeren. Bland mel, vanillesukker og bagepulver i en skål og sigt det i dejen lidt af gangen, så der ikke kommer klumper og pisk det i. Til sidst vendes brombærrene forsigtigt i dejen.
  2. Tænd ovnen på 190ºC traditionel ovn eller 175ºC varmluft. Smør en fast muffinform med plads til 12 muffins og drys formene grundigt med med finmalet rasp eller brug papirforme i formens huller. Hæld dejen i formene ca. ¾ op til kanten. Formen skal ikke fyldes, for så løber dejen over ved bagning. Drys eventuelt hver muffin med en blanding af finthakkede mandler og sukker inden de sættes i ovnen. Bag muffins ca. 20-25 minutter. Man kan checke om de er færdigbagt ved at stikke en tynd strikkepind eller tandstikker med midt i kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er dine brombærmuffins færdige.
Notes
  1. Muffins bliver tørre og kedelige af at stå i køleskabet. Opbevar dem i stedet ved stuetemperatur i en kagedåse eller en anden tætsluttende beholder. Muffins kan sagtens fryses ned til senere brug i en tætsluttende beholder. Når de skal bruges, tages de ud nogle timer før brug, tøes langsomt op ved stuetemperatur og de er næsten ligeså lækre som nybagte.
Sundmums http://sundmums.dk/
Tags:

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>