Bananpandekager

Bagning, Kager | March 22, 2016 | By

Bananpandekager minder nok mest om amerikanske pandekager. Lidt tykke, luftige indeni og sprøde udenpå. Bananpandekager smager helt fantastisk og de kan bages både med og uden bagepulver. Hvis man tilsætter bagepulver, får man en lettere og mere luftig pandekage. Det er et spørgsmål om smag, eller hvad de skal bruges til, om man foretrækker den luftige eller den lidt mere mere tætte udgave.

Bananpandekager kan f.eks. være en del af en sund og varieret morgenmad. Spis en eller to bananpandekager og en portion skyr med müsli eller frisk frugt og nødder. Så er dagen godt begyndt indtil sulten igen melder sig til frokost.

Bananpandekagerne er velegnede som mellemmåltid i løbet af formiddag eller eftermiddag når småsulten melder sig. Man kan fint medbringe en bananpandekage eller to på arbejde. Spis den evt. sammen med lidt nødder eller mandler som et godt og nærende mellemmåltid uden tilsat sukker. Det stabiliserer blodsukkeret og gør det nemmere at klare dagen uden slik eller kager.

Alternativt kan man smøre den med en smule nøddesmør som f.eks. peanutbutter, der smager fantastisk sammen med sødmen fra banan. Fold eller rul pandekagen sammen og den er et nemt og lækkert mellemmåltid, også til madkassen.

Bananpandekager er lækre som dessert. Server dem med en god vanilleis og lidt frisk frugt eller en frisk frugtsauce af lidt blendede, syrlige bær som hindbær, jordbær eller brombær tilsat en anelse sukker. Top med hakkede mandler.

Bananpandekager bliver bedst når man bruger godt modne bananer i dejen. De må gerne have brune pletter på skrællen. Så er smagen sødest og bananerne nemmest at mose.

Bananpandekager
Serves 4
Write a review
Print
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 2 modne bananer
  2. 3 æg
  3. 2 dl mel (kan erstattes med mandelmel eller anden nøddemel)
  4. ½ tsk salt
  5. evt. ½ bagepulver
  6. evt. ¼ tsk kardemomme eller kanel
  7. Smør til stegning
Instructions
  1. Rør mel, salt og evt. bagepulver kardemomme eller kanel sammen i en skål. Tilsæt æggene et af gangen og rør dem grundigt ud i melet med en gaffel. Mos bananerne godt med en gaffel og pisk dem i dejen med piskeris eller elpisker. Dejen skal være lind og tyktflydende, så den kan sættes på panden med en ske og fordeles til en lille pandekage uden at flyde ud.
  2. Smelt smør på en pande og kom pandekagedejen på i klatter med en stor ske og fordel dejen til en lille pandekage. Der kan være fire bananpandekager på en almindelig pande og de er nemmest at stege og vende hvis de ikke er for store. Steg pandekagerne gyldne og sprøde, vend dem med en bred spatel og steg dem færdig på den anden side.
  3. Hold de færdigstegte bananpandekager lune ved at dække dem til mens resten af pandekagerne steges.
  4. Man får de fineste runde pandekager får ved at bruge en pandekagepande eller spejlægspande med 4 mindre runde nedsænkninger i. Men de kan sagtens bages som ’klatter’ på en almindelig pande de bliver bare ikke helt så fint runde.
  5. Hvis der bliver pandekager tilovers eller de er bagt for at medbringe dem senere i madpakken eller som mellemmåltid, kan de opbevares i en lufttæt beholder i køleskab i op til et par dage. Læg et stykke smørrebrødspapir mellem pandekagerne så de er lette at skille ad. Lun dem evt. i microovenen eller på en brødrister.
  6. Bananpandekagerne kan fryses ned til at tage op løbende efter behov. Hvis man gør det, er det en god ide at fryse dem enkeltvis på bagepapir og så lægge dem i en beholder eller pose med et stykke smørrebrødspapir eller bagepapir mellem hver, når de er frosne. På den måde er de lette at skille ad, når man kun skal bruge en enkelt eller to.
Sundmums http://sundmums.dk/
Tags:

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>