12 Kommentarer til OPDATERING AF SUND MUMS

  1. Line

    Jeg har problemer med at læse din blog i min reader :( Før kunne jeg se hele indlægget med alt tekst og billeder, nu kan jeg bare se de første 3 linjer, og så skal jeg trykke på et link for at læse resten.

    • Din reader, hvad er det for én? Jeg ved, at den er lavet om sådan i e-mail også, men det er en indstilling jeg selv har lavet om. :)

      • Line

        Det er Google reader. Det er lidt ærgerligt, for kan ikke rigtig følge ordenligt med :/

  2. Jeg er v i l d med dit header-billede, søde Benedikte! :)

    • Tusind tak, søde Maja :)

  3. Heidi

    Din nye side ser rigtig fin ud :)
    Jeg har dog en udfordring til dig som jeg håber du vil tage op, jeg mangler en opskrift på en lagkage fylder rund lige om et øjeblik, men den må ikke indeholde: Sukker, gluten, nødder og frugt – kan du hjælpe?
    Den må gerne være blød og lækker og minde mest muligt om en lagkage med creme og det hele – ved bare ik lige hvordan det skal kunne lade sig gøre. Ellers må jeg vel ty til den gammeldags lagkage. Er pt på dukan diæten, og den “forbyder” de nævnte ting, håber du kan hjæpe :)
    knus

    • Tusind tak, Heidi!
      Hmm, jeg har godt nok studset lidt oven den udfordring.. Det der med ingen frugt og nødder er lidt uvant for mig, gluten er nu ikke et problem.. Men hvad med kokos? Mon det kunne være muligt at bruge kokosmel og noget glutenfrit mel sammen med æg og mælk til at lave noget lignende lagkagebunde? Selve cremen er der selvfølgelig mælkeprodukter til, men selvfølgelig inden frugt.. Måske godt med vanille ;)
      Håber dette hjælper lidt? Og sig meget gerne, hvad du har fundet frem til ellers! Det er jo spændende, synes jeg :)
      Mange hilsner Benedikte

      • Heidi

        Det er fordi jeg er på Dukan Diæten, og må ikke få frugt og gluten mens jeg skal tabe mig, derudover har jeg lige fået konstateret sukkersyge så det hjælper heller ikke helt på det :S
        Men hvis du har en opskrift på lagkagebund med kokosmel og glutenfrit mel og en lækker creme til, vil jeg være meget interesseret :D Jeg kender desværre ikke selv nogen opskrift og jeg er ikke fix til at eksperimentere, derfor er jeg så vild med din side hihi.
        Håber vi sammen kan finde noget det smager himmelsk… jeg krydser ihvertfald fingre, ikke mindst for min egen skyld hihi.

        • Åh, det er jeg meget ked af at høre med sukkersygen! :(
          Menmenmen – så kan jeg trøste med, at jeg har fundet opskriftEN på lagkagebunde hos Oscar Umahro Cadogan og hans kogebog “Køkkenrevolution for hele familien”. Ingen gluten, mælk, sukker, nødder, frugt… Den lyder således:

          60 g kokosolie + lidt ekstra
          135 g xylitol – eller brug stevia i stedet. En omregner på nettet siger for mig, at man skal bruge ca. 40 g stevia som koncentrat… Meeen vær lidt forsigtig med det. Jeg har det selv som pulver, og der skal man godt nok ikke bruge meget, før det får den der lakrids-bitre smag.
          4 æg
          Et lille drys vanillepulver
          En meget lille knivspids havsalt
          Eventuelt fintrevet skal af 1 økologisk citron eller 1/2 økologisk appelsin
          150 g quinoamel

          Smelt kokosolie og afkøl til fingertemperatur(må ikke størkne). Pisk xylitol og æg til luftig masse(ca. 5 minutter med elpisker). Smør en tærteform(ca. 25 cm i diameter) med lidt kokosolie og drys med en smule mel, så bunden er “støvet”. Vend forsigtigt quinoamel i ægge-xylitol-massen ad 3 omgange. Vend kokosolien i dejen og hæld i tærteform. Bag lagkagebunden i 30-40 minutter ved 175 grader. Den er færdig, når overfladen er brun og så fast, at overfladen springer tilbage, når du trykker let med en finger(ved permanent aftryk efter finger, er den ikke færdig endnu). Lad den stå i formen i 5 minutter og samle sig, inden den forsigtigt vendes ud og afkøles et par timer. Del den i 2.
          – Hvis du er rigtig sej, så erstatter du 15-20 g af quinoamelet med byggræs, så lagkagebundene bliver helt grønne i det!
          – Jeg har ikke lige fundet en specifik opskrift på en creme, men jeg ville foreslå mascarpone blandet med sødemiddel og vanille – og du må ikke få citronsaft vel? Så ville det ellers være godt i. Evt kan du vende noget kokosmel i, måske det kunne smage godt? :)

          Jeg håber, at dette kan bruges!!!

          Mange hilsner Benedikte

          • Normalt skal der nok noget piskefløde i mascarponecremen for, at den bliver bedst. Men tænkte, at du jo er på diæt, så det var måske ikke så godt ;)
            OG du kan også erstatte 35 g quinoamel med kakaopulver, så det bliver til chokoladelagkagebunde :)

            • Heidi

              Hej Benedikte,

              Undskyld jeg ikke lige har skrevet tilbage til dig, men jeg har været rimelig ophængt med nyt arbejde (og oveni ny livsstil som du jo nu ved) så jeg har nok at se til i øjeblikket. :)
              Men jeg er meget taknemmlig for at du har fundet en opskrift til mig, det ser rigtig spændende ud, og jeg glæder mig til at kaste mig ud i det. og håber rigtig meget den blir vellykket, så jeg kan lave den til mine gæster også :)

              jeg skal nok vende tilbage nå jeg har prøvet den af :)

              Hvis du har flere opskrifter på kager af den slags, må du gerne sige til, altid sjovt at prøve nye ting, nå man skal ind i en ny verden så at sige smiler.

              Mange hilsner fra Heidi.

              • Bare helt i orden! Jeg håber, at det bliver godt :) held og lykke med det hele –
                Mange hilsner Benedikte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>