FIBERNØDDEBRØD

Jeg har opdateret denne opskrift den 25.07.2013.

Det her noget af det nemmeste, jeg har prøvet at bage. Det mest krævende var nok at skrælle og rive gulerødder. Det er sådan en slags flade brød – tænk lidt ala bløde knækbrød, men altså ikke på den dårlige måde. Det smager virkelig godt, har grøntsager(læs: gulerødder) i og er virkelig godt til at komme en slags pålæg eller spise som brødtilbehør til fx rejer. Og så er det helt lovligt i forhold til min diæt.

100 g blendede hørfrø
100 g blendede nødder(jeg brugte valnødder – brug gerne en blanding af f.eks. mandler og valnødder)
2 revne gulerødder
2 spsk HUSK
1-1½ dl vand

1/2 tsk bagepulver
Evt. 1/4 tsk hjortetaksalt
Evt. 2 udblødte svesker (brugte jeg ikke)

Mal hørfrø og nødder til groft mel, riv gulerødder, og bland alle ingredienser. Mas “dejen” flad mellem to stykker bagepapir. Bag det flade brød ved 200℃ i ca. 25 min.(hold lige øje med, at kanterne ikke bliver for sorte i det). Fjern alt bagepapiret, når det tages ud af ovnen og lad det afkøle på rist. Del i mindre stykker og opbevar lufttæt.

About these ads

12 thoughts on “FIBERNØDDEBRØD

  1. Pingback: KYLLING OG BROCCOLI I PEANUTBUTTER « SUND MUMS

  2. Pingback: PÅSKE-RAW BROWNIE MED JULEKRYDDERIER « SUND MUMS

  3. Pingback: HJEMMELAVET SUNDHEDSBURGER « SUND MUMS

  4. Først og fremmest utrolig fin blog.. Den vækker opmærksomhed allerrede ved første øjekast.. – godt arbejde. :)
    Jeg har et spørgsmål: Hvad er ingrediensen: HUSK?

    • Tusind tak for de søde ord! Det er knuste loppefrøskaller, kaldes også psylliym HUSK.. Det kan købes i supermarkeder. Det er noget, som man også bruger til maven både ved forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm, osv., fordi det binder sig rigtig godt med vand og har sådan en klister-effekt :)
      Mange hilsner Benedikte

  5. Hej

    Hvor tynd maser du dejen? Hvis den skal bruges som burgerbolle, må den vel ikke blive for tynd. På billedet ligner det ca. ½ cm kan det passe? for de hæver vel ikke op.

    Mht. burgerbollerne – skærer du dem ud af den store plade, eller laver du små separate “klatter” hertil? :)

    Mvh Tina

    • Hej Tina,
      Ja – ca. 1/2 cm passer faktisk ret godt :) Den hæver nemlig ikke, nej, men når man tilsætter lidt bagepulver og mineralsalt, så bliver den en smule mere luftig. Når jeg laver dem til burgerboller, så gør jeg det, at jeg ruller dejen ud som normalt og laver herfra de cirkulære brød ved at sætte en skål, hvis størrelse er passende, nedover og lige “vride rundt”. Og så den resterende dej ruller jeg så ud som normalt :)

  6. Søde Benedikte. Har først lige opdaget disse fiberbrød nu. Nøøjjj, hvor ser de lækre ud! Dem er jeg simpelthen nødt til at afprøve! Tror du, at de kan laves uden husk?
    Har vist aldrig fået sagt, at jeg er vild med dit topbillede. Det ser så fint ud!!

    • Åh, hvor er jeg glad for at høre, at du sådan helt får lyst til at lave dem! Det skal du helt sikkert prøve, synes jeg ;) Hmm – jeg ved det ikke helt. Det er det, der binder dem helt sammen.. Måske man kan prøve med æg i stedet?
      Og tusind tak!

  7. Pingback: DET ALTERNATIVE SMØRREBRØD « SUND MUMS

    • Tusind tak! Jamen det kommer jo lidt an på størrelsen, men vi havde cirka 4 ud af en portion og så måske en smule ekstra dej. :)

Skriv gerne en kommentar, en hilsen eller et par kloge ord

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: